Aktiviteter / Aktiviteter 2017 / Våren i Kunstboxen

Invitation til Våren i Kunstboxen

Tusind tak til Erik Røgild fra Ihobro, for disse skønne billeder af vores udstilling.
 
Invitation  9 april 2017 kl. 14 - 16.30

Våren i KunstBoxen.
Der bliver farver og poesi i KunstBoxen, KIrkegade 3, 9550 Mariager, når forårsudstillingen åbner søndag d. 9. april kl. 14-16:30. Alle forårstegnene kan ses både på vægge, hylder og podier, og der serveres kaffe med lidt sødt til.
KunstBoxen præsenterer for tiden tolv udstillere, der alle har fundet et unikt forårsdesign eller palletten frem.
Ved indgangen møder man Bettina Vahles havekunst, med farvestrålende valmuer på stilke, lige til at arrangere i en havekrukke. Man fornemmer det fine sanselige i formen, som går igen i hendes elegante fade.
Jonas Gjerrild Nielsen er en ung portrættegner fra Nykøbing Mors, som i sine sort/hvide blyants-værker lægger vægt på detaljer. Hovedfokus ligger i de helt små karakteristika, hårstrå såvel som modermærker, der gør hvert menneske unikt og smukt. Jonas har blandt andet i 2008 fået et par af sine portrættegninger publiceret i den amerikanske bog "Amazing Pencil Portraits" af forlaget Platte Productions Publishing, der omhandler 57 portrættegnere fra 26 forskellige lande.
Det drømmende udsyn ud over Mariager Fjord præsenteres i Gert Vorres landskabsmalerier i akryl. Han har blik for både det skiftende vejrlig og de bløde former i landskabet.
I Ole Terps abstrakte og halv-abstrakte malerier ses jordfarverne, og nogle af hans lyriske personer dukker op i flere af hans malerier.
” En fjer kan blive til fem høns” er blot en af de billedlige fortolkninger af H.C. Andersens eventyr, som Ester Haderup Kristensen præsenterer i klare, lyse akrylfarver. Hun viser desuden den lysende forårsfornemmelse, det er at være i en ny-udsprungen bøgeskov.
Dorte Skov Laustsen fabulerer omkring fortællinger i billeder primært i akvarel, men hun mixer ind imellem med tusch, kul, grafit og pastel. Billederne rummer oftest mennesker og dyr i forskellige stemninger.
Kineseren Changying Xiang, som er bosat i Aalborg, maler med de klare akvarelfarver en minutiøs gengivelse af detaljer i landskaber og bygninger.
Per Langgard Møller eksperiementerer med forskellige opstillinger og flader i akryl.
Aase Schultz arbejder både med mixed media og akryl i sine malerier, men har også en afdeling med forårs glade vaser og krukker i genbrugskunst.
Helt forårskåde er også Rikke Oppermans springende heste og andre dyr på hendes smukt glaseret keramik, hvoraf noget er traditionelt brændt, men en del også rakubrændt.
Krussedulle-flettede høns og fugle i pileflet, som også kan placeres udendørs, præsenteres af en ny tilkommen kunstner, Sonja Schultz. Hun laver desuden kurve til forskelligt brug i varierede fletmønstre.
Endelig viser Kamilla Mendel flotte designede smykker, tasker og brugsting lavet i genbrugsgummi kombineret med smykke snører og perler af forskellig art.

Kom ind og kig på mangfoldigheden af våren i KunstBoxen.
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager