Aktiviteter / Forårsudstilling i Kunstboxen 2024

Forårsudstilling i Kunstboxen

Foråret rykker ind i Kunstboxen.
Forår og bevidst men sprudlende kunst, er kodeordene for Kunstboxens tre nye gæstekunstnere, som vi er glade for at kunne præsentere fra d. 2. april. De tre kunstnere udstiller hhv. skrotkunst af drivtømmer og gammelt metal, abstrakte ekspressive malerier med forskellige teknikker, samt natur malerier og stilleben efter middelalderlige forbilleder.

Alle tre gæsteudstillere er yderst efterspurgte kunstnere, både hvad angår udstillinger og erhvervelser.

Lisbeth Clausen fra Randers har hele sit arbejdsliv været lærer i Randers, og har undervist meget i billedkunst. Hun har sine meninger i forhold til nutidens forbrugskultur, og den ser man tydeligt i hendes skulpturer. Her får kasserede materialer, der er taget ud af cirkulation, nyt liv hos hende. En del af hendes kunstneriske proces er indsamling af materialer, så når hun går tur ved vandet, er
hun altid i gang med at afsøge stranden for spændende drivtømmer. På samme måde drages hun af bunker med metalskrot, hvor både rustent jern og kobber fanger hendes blik. Der indgår næsten altid menneskelignende skikkelser i hendes værker og hun arbejder med temaer, der omhandler menneskelige relationer og aktuelle samfunds problematikker fx flygtninge, klima og brug af mobilen. Lisbeth har bl. a. udstillet flere steder i Randers og er med i Kunstårbogen ”101 kunstnere
2021/2022”.

Ann Nordenstrand fra Hjørring fortæller at hendes malerier giver hende en frihed og er en terapi, hvilket afspejles i hendes billeder. Hun er meget inspireret af naturen, både hvad gælder farver, former og strukturer. Ann maler både rolige og enkle malerier, men også dem, der eksploderer i farver og mixed media, med forskellige effekter og udtryk. Ofte har hun flere malerier i gang på en gang, da hun ynder at lade de forskellige malerier inspirere til det næste træk i maleriet. Hun har udstillet flere steder, samt deltaget i kunstmesser i det nordjyske.

Bodil Bach Pedersen fra Vilsund er også tidligere folkeskolelærer, med undervisning i billedkunst, håndværk og design. Hun underviser stadigvæk, men folkeskoleeleverne er skiftet ud med voksne, der ønsker at lærer at male akrylmalerier. Inspirationen til hendes malerier er oplevelser i naturen og lysets forunderlige skiften, som virker fascinerende på hende, Den abstrakte del af malerierne kommer fra idéer og tanker, der springer rundt i hovedet hos hende. Gennem bearbejdning med pensler og palet bliver de til hendes univers og fantasi landskaber. Desuden har hun en gammel
forelskelse i middelalderens kunstform med stilleben, hvor hun finder stilen og fortællingen fascinerende. Bodil har også udstillet mange steder i Thy og Nordjylland, både i virksomheder, lægeklinikker og restauranter.

Kunstboxen udstiller, som altid, også spændende værker af de faste kunstnere. Her udstilles der kunst og kunsthåndværk både inden for maleri, akvarel, keramik, glas, vævning, pileflet mm. 
Udstillingen kan ses i perioden 2.april- 30 juni i Kunstboxen, Kirkegade 3, 9550 Mariager i åbningstiderne kl. 13-17 torsdag, fredag, lørdag og søndag.
Fernisering for de tre gæsteudstillere forgår søndag d. 7. april 14-16 med vin og snacks. Alle er velkomne.
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager