Aktiviteter / Forårsudstilling 2023

Forårsudstilling 2023

Forårsudstilling i Kunstboxen

Unikke kunstformer med eksklusive præg, solidt og godt håndværk med fokus på mennesket og dets relationer er de fælles træk, der findes hos vores fire nye gæstekunstnere.

Multi kunstneren Tzuf Prag Vestergaard viser sine malerier og skulpturer i papir maché; smed og kunsthåndværker Finn Midtskogen udstiller figurer i smedehåndværk; Mette Glassy, kunsthåndværker, fremviser kobber irrede 3D relieffer og hånddekorerede påskeæg, og billedkunstner Sonja Østergaard Svendsen viser sine smukke farverige malerier, hvoraf flere har motiver med kvinder og børn.

Tzuf Prag Vestergaard er oprindelig fra Israel, men bor nu i Hadsund, hvor hun er dansk gift. Hun har en Bachelor fra Academy of Painting i Berlin. Gennem årene har hun beskæftiget sig med maleri, skulptur, fotografi, teaterforestillinger, sang og musik, kreativ skrivning og rumdesign. Flere gange har hun designet til biograf og TV i Israel og organiseret kunst events. Tzuf er ofte vendt tilbage til at male og skulpturere, hvor hun nu er meget interesseret i genbrug: Gamle vinyl plader er nogle af de materialer, hun dekorerer og maler, så de i runde formater får et eksklusivt udtryk. Hendes papir maché figurer laves på en base af aviser og jerntråde, hvorfra hun bygger kroppe op. Derfra fremstiller hun en karakter, hun har i tankerne. Processen kræver tålmodighed, da lagene skal tørre ind imellem, inden figuren males. Det er kropsholdninger og overdrivelserne i proportionerne samt farverne, der interesser hende.

Kropsformer ser man også i Finn Midtskogens elegante metal skulpturer lavet med hammer og ambolt over åben ild. Finn bor i Mariager, har arbejdet som smed det meste af sit liv. En god læremester lærte ham i en ung alder at sætte pris på veludført og godt håndværk, et princip, han senere har fulgt. Det værktøj, Finn bruger, laver han selv. Ofte er mange af hans serier fra sportens verden: fordboldspillere, golfspillere,  cyklister, gymnaster o.l. Han fremstiller gerne unikke værker og skulpturer på bestilling f.eks til virksomheders reception, kirkekunst, gaven til brudeparret o.l. Ud over at arbejde i sit værksted kan Finn opleves som smed på Gl. Estrup og Hjerl Hedes Frilandsmuseum.

Mette Glassy fra Odder er en tidligere god bekendt af Kunstboxen. Hun arbejder i sit værksted med at svejse, lodde, indgravere og dekorere i kobber. Efter sin uddannelse som dekoratør, debuterede hun internationalt som kunsthåndværker på Florence Biennalen i Italien i 2009. Hun forener sine 3D skulpturer med en åndelig og historisk dimension, som gør dem unikke. Vi kan være tilbage i renæssancen, hvor hun forsyner sine 3D værker med stumper af gamle dokumenter, nøglehuller, segl o.l., eller i nutiden, hvor indgangen til hjerterummet er en gammel nøgle, et hjerte af træ på en baggrund af patineret kobber. Mette udstiller også mange slags dekorations æg, fra strudse størrelser i kobber til små vagtelæg.

Billedkunstner Sonja Østergaard Svendsen fra Viborg har tidligere gæstet Kunstboxen. Hun er født og opvokset i Himmerland, er autodidakt men har altid været glad for at tegne og male. Hendes malerier har mest været landskaber, men efterhånden er der kommet flere med kvinder og børn. Hun indfanger
stemninger hos personer og landskaber, og med farverige men enkle strøg finder hun god balance i billederne. Sonja har udstillet mange steder i lokalområdet og er altid med i Åbne Atelierdøre. 

Kunstboxens øvrige faste udstillere er også i forårshumør og viser spændende malerier, akvareller, keramik, smykker, træ arbejde, vævning samt glaskunst.
Forårsfernisering foregår i Kunstboxen, Kirkegade 3, 9500 Mariager, søndag d. 2. april kl. 14-16. Alle er velkomne til vin og snacks.

Udstillingen kan ses på torsdage/ fre-/ lør- og søndage kl. 13-17 fra 1. april-30 juni.
Følg os på www.kunstboxen-mariager.dk
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager