Aktiviteter / Aktiviteter 2019 / Fernisering og udstilling

Fernisering og udstilling

Kunst og Klange.
Musikken, billedkunsten og kunsthåndværket spiller godt sammen i Kunstboxen, Kirkegade 3, Mariager, ved årets første reception søndag d. 2. februar kl. 14-16.
Gert Vorre er lokal musiker, billedkunstner og til daglig underviser i musik og billedkunst ved pædagoguddannelsen i Viborg. Han vil med sin akustiske guitar underholde med egne sange - både melodiske og iørefaldende ”feel good”-numre, som de seneste udgivelser ”Ud ad landevejen”, ”Leve og elske”, men også sange af mere viseagtig karakter. Gert har i mange år været aktiv musiker i en lang række sammenhænge og genrer.  Samtidig har han optrådt som solist, både med egne sange og musik til teater og musicals. Hans malerier og tegninger afspejler hans store tilknytning til landskaberne omkring Mariagerfjord. Med en naturabstrakt malerstil og tegninger fra naturen, f.eks.”walk and draw” tegningerne, følger man hans søgen efter rytmer og harmoni i landskaberne i forskellige vejrlig.
Billedkunstner Karen Bjørn fra Hadsten er ligeledes påvirket af musikken i sin billedkunst. Hendes store optagethed af Kim Larsen i glade og varme farver viser hendes rytmiske sans og evnerne til at sætte mange farveklange sammen. Hendes malerier optræder i alle regnbuens farver, men hun mestrer at få dem til at glide ind i hinanden i bløde valører. Samtidig skaber hun lyse konturer med både mennesker, dyr og abstrakte former.  Karen har malet siden 2011 med akrylmaling, og har deltaget i adskillige male- og tegnekurser. Desuden har hun udstillet og solgt på forskellige lokaliteter i Østjylland. Karens kunst er livssmittende, og hun siger selv ”Det giver mig utrolig megen glæde, energi og positive oplevelser at male”.
Spørger man Kunstboxens øvrige 17 tilknyttede kunstnere, er musikken også en vigtig del i tilblivelsen af deres kunst. En romantisk Mozart har stået model til en del af akvarellerne og landskabsmalerierne. Jazzen og improvisationer af akkorder har påvirket diagonale og rytmiske pensels strøg i abstrakte malerier.  Country musikken med rytmer og variationer i stroferne har dannet baggrund for flere af malerierne malet med spartel. Glaskunsten vækker minder om danske sommersange med blomsterpragt og farvernes landskab. Skindtaskerne og flere af arbejderne i skind har en spænding og harmoni i  farvesammensætningerne, og endelig hører pilefletteren med sin krusedullefletning nok hjemme i en mere eventyragtig melodi. Der er naturligvis også kunst, som bliver lavet i stilhedens lyd, hvor fordybelsen i motiv, former og farver frembringer sin egen kraft i et kunstværk og giver genklang af kunstnerens egen rytme.
Vi glæder os til at vise en udstilling, der både taler til syns – høre- og følesansen. På receptionsdagen serveres vin, snack og chokolade, og alle er velkomne.  
Udstillingen er åben 2.2.- 31.3.2020 kl. 11-16 alle onsdage, torsdage, lørdage og søndage.

På gensyn og godt nytår.
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager