Aktiviteter / Aktiviteter 2021 / Forårsudstilling 2021

Forårsudstilling 2021

En frisk buket af alsidige kunstarter kan opleves og ses i Kunstboxen, Kirkegade 3, 9550 Mariager fra lørdag d. 27 marts til 30 juni.

” At dele med hinanden, være en del af et fællesskab, at kunne glæde andre og skabe spænding og forventning, det er noget af det smukkeste ved at være menneske”. Sådan skriver vores nye gæsteudstiller Marlene Korsgaard fra Jerslev ved Brønderslev. I sin spæde start for snart fem år siden, havde Kunstboxenogså fornøjelsen af at præsentere Marlenes farverige og glade malerier og tryk. Hun har nu malet i 12 år, og arbejder også med ideer til boligindretning. Det at være kreativ giver hende en ro, når hun forsvinder ind i kreativiteten og kommer i kontakt med sit inderste. Hun maler for at skabe glæde, energi og kærlighed, som kommer til udstyk i hendes kunst. Der er både lyse fjerlette strøg, strømme af klare farver, flotte kontraster og boblende figurer i hendes værker, så man fornemmer hvordan glæden bruser over.

I det øvrige fællesskab i Kunstboxen findes mange andre spændende kunstnere med nyheder. Inden for malerigenren viser Ole Terp bl.a. strandmotiver hvor han portrætterer afslappede feriegæster. I hans maleri ” Med hat” er modellen lige blevet fanget i en ungdommelig position med let sammenknebne øjne. Gert Vorre har malet flere lyse motiver fra Mariagerfjord området med genkendelige landskaber i overraskende pasteller. Ester Haderup Kristensen arbejder for tiden med blomster og naturen. Hun udforsker meget baggrundene til motiverne, f.eks. i Vild kørvel”, hvor hun sætter kridhvide blomster op på brudte blå/grønne felter. I tidens ånd med megen udeliv, har hun også i akvarel malet en serie vilde blomster, og beskrevet, hvad man kan bruge dem til. Jytte Jepsen arbejder ligeledes med buketter og løv fra naturen i sine akvareller og har desuden en række malerier med interessante symboler omkring nøgler. Endelig viser Margit Nielsen, med stor sans for komposition, en stor forårsagtig flok gæs, der lige er landet.

I den skulpturelle genre skal nævnes pilefletteren Sonja Schultz, som med sine krusedulle- flettede ænder, fasaner og høns sprudler af kreativitet og kendskab til disse fugle. Stiller man dem op ved siden af hinanden to og to fungerer de som talende fugle midt i en meget interessant, morsom samtale. Ole Terp arbejder også med skulpturer i beton, dekoreret med bronze og patina og både hans fugle og øvrige skulpturer ejer megen elegance med de smukt udformede dele. Bettina Vahle har på bedste forårsagtige måde også leveret en nystrålende portion tulipaner i glas til have og hjemmet.

Inden for brugskunst skal nævnes Aase Shultz´ store opfindsomhed med at omdanne skind og læder fra genbrugsvarer til de smukkeste velsyede tasker, puder, øreringe og meget andet. Hun bruger alle rester, store som små, i sine projekter med fin sans for både æstetik og funktion. Inden for keramikken udstiller Connie Thornemann raku-skåle og vaser, mange med ornamenter i filigran eller tryk. Porcelænskunstneren Linnea Thejl har leveret fine kopper og krus i tyndt men stærkt porcelæn. Endelig skal nævnes trædrejeren Lars Nielsen, som ligger et sted mellem brugskunst og skulptur med sine usædvanligt kønne fade, skåle og vaser i løn, ask, pære og andre fine træsorter.

På udstillingen findes mange andre smukke og anvendelige ting. Kom og få en god forårsoplevelse, samtidig med at corona reglerne overholdes. Vi har åbent alle påskedage, og ellers alle dage 11-16 undtagen mandage. 
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager