Aktiviteter / Højsommer i Kunstboxen

Højsommer i Kunstboxen

Højsommer i Kunstboxen.
Fortolkninger af naturen, sommerens farvespil, solidt kendskab til komposition og materialer kendetegner de tre gæstekunstnere, som præsenteres i juli-august-september.
Tidligere arkitekt Poul Bæk Pedersen cyklede rundt om Mariager Fjord sidste sommer, og en flot billedserie ”Fjordland” er kommet ud denne oplevelse.
Mie Dissing, grafiker og billedkunstner, viser sin store kunnen
inden for grafik og akrylmaling, både i landskaber og still-leben.
Glaskunstner Lone Høy introducerer bl.a. smukke farverige sommerfugle, guldsmede, blomster samt glaskunst på drivtømmer.

Poul Bæk Pedersen fra Beder ved Aarhus fortæller, at det var en fantastisk cykeltur for ham rundt om Mariager Fjord. Turen var meget inspirerende for an lang række billeder, han har malet som abstrakte malerier i olie. Han er oprindeligt uddannet arkitekt, har undervist ved Arkitektskolen i Aarhus og har haft egen tegnestue. Både tegning og skitsering har han derfor beskæftiget sig med i mange år, og det er i de
senere år gledet over i oliemaleriet. Desuden har han et nært forhold til naturen og har færdedes som lystfisker og jæger i al slags vejr i den jyske natur. Det er især rummet i arkitekturen og landskabet, der interesserer ham. Han er desuden medforfatter til flere bøger om arkitektur, natur og landskaber.

Mie Dissing er en kendt grafiker og underviser i Viborg. Hun er vokset op i Thisted i landet mellem hav og fjord. Som voksen har hun desuden boet nogle år i Karlsruhe i Tyskland, hvor hun fik intens undervisning i billedkunst samt underviste i tegning, maleri og croquis. De samme fag underviser hun nu i hos Skolen for Kreativ Fritid i Viborg og bliver til efteråret også tilknyttet AOF i Silkeborg. Mie er oprindeligt uddannet grafisk designer, og har arbejdet inden for faget i over tredive år. I de seneste fem år er hun begyndt at male akryl på lærred. Hun interesserer sig i maleriet især for naturen, mennesker og relationer, dyr, det daglige liv, tanker, følelser og farver.

Lone Høy fra Mariager er udlært inden for levnedsmiddelsbranchen, men har i de sidste mange år arbejdet med lager og transport. Hun har stor sans for det kreative og dekorative, og er også optaget af biodiversiteten i sin glaskunst. Man finder små glas bier, mariehøns og andre nyttige smådyr rundt omkring i hendes kunst. Lone begyndte af arbejde med glas ved en tilfældighed i 2012, hvor en veninde tog hende
med på kursus. Hun blev straks grebet af materialet og laver nu kreativ glaskunst fra Det Lille Blå Hus i Mariager, som er kendt af mange i omegnen. Hun har store sommerfugle til havedekorationer, farverige blomster i flere størrelser og billeder med små sjove skov huse beboet af trolde. Hendes glaskunst kombinerer hun af og til med forskellige materialer, som er med til at lave glaskunsten spændende og
anderledes.

Kunstboxens faste udstillere er også i sommerhumør og viser nyt både inden for maleri, akvarel, keramik, metal, trædrejning, vævning og smykker.

Der holdes fernisering for de nye gæstekunstnere søndag d. 2. juli kl. 14-16 med vin og snacks i Kunstboxen, Kirkegade 3, 9500 Mariager. Alle er velkomne. Udstillingen kan ses 1. juli – 30 sept. og er åben øvrige dage fra onsdag-søndag kl. 13-17. Følg os også på www.kunstboxen-mariager.dk
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager