Aktiviteter / Vinterudstilling i Kunstboxen, januar 2024

Vinterudstilling i Kunstboxen, januar 2024

Vinter Kabalen i Kunstboxen.

Kunstboxen præsenterer en helt ny vinterudstilling med faste og nye kunstnere, hvis kunst har fundet nye vægge, hylder og podier i det nye år.

Trædrejer Charlotte Boeriiis fra Astrup introducerer et væld af smukt forarbejdede gave- og brugskunst primært fremstillet på drejebænk. Charlotte er udlært tømrer og siden ingeniør i mekanisk design, hvor det sidste i dag er hendes levevej. Siden 6.klasses sløjd har hun haft interesse for at arbejde med træ, men det var først på et kursus i Visborg Husflidsforening i trædrejning i 2016, at tingene rigtig tog fart. Hun elsker af skabe med hænderne og lave ting med god funktion. Der er også begyndt at snige sig flere maskiner og teknikker ind i hendes værksted og atelier, Galleri Boeriiis, og produkt porteføljen vokser. Hun laver f.eks.: strikkeskåle, skærebrætter, fade, pynteæbler, sutter til dåbsgaver, vinpropper, smykke-skåle, dørkiler, oplukkere o.m.a. Charlotte bliver fremover fast udstiller knyttet til Kunstboxen.

Gæsteudstiller Annika Larsen Grøn fra Hobro viser sine smukke personlige kvindemalerier i akryl. Hun har malet siden hun var teenager, inspireret af moderen, der var billedkunstner og faderen, som var maler. Annika har en ptsd diagnose, og hendes arbejde med maleriet virker i høj grad healende og som en personlig proces på hende. Det er hendes mål at skabe kunst, der berører følelserne og kan sætte andre i gang med at udtrykke sig i billeder. Hun er meget inspireret af farver, kontraster og følelser, og for hende er det spændende, at ingen får det samme ud af at se på hendes kunst. Følsomheden og tænksomheden dukker op i flere malerier og hermed også refleksionen og håbet om, at der er en vej fremad. Hendes tanker er, at disse malerier vil kunne hjælpe andre, der selv har haft hårde perioder i livet. Annika udstiller fra 20.janaur -31 marts.

Hele Kunstboxens indretning præsenterer sig som ny med en omrokering både af malerier, podier og borde. Ved en nytårskur for nylig mødtes de fleste faste kunstnere til et kombineret arbejds- og frokostarrangement. Det har været et stor et stort puslespil at få kabalen med udstillingspladser til 15 medlemmer til at gå op. Himmerlandsvæverne har fået en stor udstillings reol foran ny disk, træ- kunsten er kommet mere frem i lyset, glas- og keramik har byttet pladser, og nyt er kommet
op at hænge, og malerierne ses nu fra helt nye vinkler. Desuden er der flere områder med fælles udstillingsplads, så publikum kan danne sig et indtryk af sortimentet fra panoramavinduerne.

Der er fernisering i Kunstboxen, Kirkegade 3, Mariager søndag d. 4. februar kl. 14-16. Alle er velkomne, og der serveres vin og snacks.

Udstillingen kan også ses 20 januar-31 marts, kl. 13-17 alle torsdag-fredage samt helligdage

Følg os også på www.kunstboxen-mariager.dk
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager