Aktiviteter / Aktiviteter 2021 / 5 år med Kunst i Mariager

5 år med Kunst i Mariager

Fem År med Kunst i Mariager.
Kunstboxen fejrer fødselsdag i Mariager tre dage i træk 2-3-4 juli. Den røde løber kommer ud, vi holder åbent i butikken 11-20 hver dag og giver 10% rabat på al udstillet kunst.
Desuden holder vi reception for vores nye gæsteudstillere: Himmerlandsvæverne og maleren Ebbe Klausen, søndag d. 4 juli kl. 14 med vin og snacks. Alle er velkomne med overholdelse af gældende corona regler.
Det var med spændte nerver men også stor optimisme og gå-på-mod i 2016, at vi, en håndfuld udøvende kunstnere, etablerede Kunstboxen, som en forening i den tidligere sparekasse. Vi synes selv, det er lykkes over al forventning, for vi har gennem årene har haft stigende aktivitet og fået et bredt sortiment. Ud fra de meldinger, vi får fra de lokale og turisterne, bygger vores kunst og kunsthåndværk på høj kvalitet og godt håndværk. Gennem årene er det lykkedes os at tiltrække mange gode udstillende kunstnere med solide baggrunde. Man kan også se, at den stigende miljøbevidsthed har påvirket meget af den kunst, der udstilles, både i motiver og materialer. Vi har unikaer til priser, der ikke står i forhold til fremstillingstiden. Desuden nyder mange besøgende at få en snak med de kunstnere, der på frivillig basis passer butikken til daglig.
” Når et galleri har overlevet i fem år, er det tegn på succes”, har vi ofte hørt, og vi fortsætter frejdigt med gejst og tro på fremtiden.
Himmelandsvæverne viser både tradition og fornyelse med deres brugstekstiler. De er en gruppe på fire kvinder, der har fælles vævelokale i Rostrup ved Arden. Gruppen fandt sammen i 2010, og tre af dem er blevet undervist af den fjerde, Vibeke Lassen, som har en fireårig væveuddannelse fra Aarhus Kunstakademi. De væver alle på skaftevæve og har en fælles damaskvæv. ” At væve er en lise for sjælen” siger Susanne Vester, en af vævekvinderne. Det er fortrinsvis tekstiler til hjemmet, de udstiller i Kunstboxen: viskestykker, badehåndklæder, servietter, duge og bordløbere. Det er gamle teknikker som lærreds vævning, kipper, rips og gåseøje, der bliver anvendt og naturligvis i materialer som hør, bomuld og frotté. Der er også vævede servietter behandlet med bivoks, hvori madpakken kan holde sig frisk . Generelt er de vævede ting alle af så god kvalitet, at de holder i mange år. Væverne har udstillet på kunsthåndværkermarkeder rundt omkring i Jylland, bl.a. hos Fru Møller i Odder, Vitskøl og Børglum Kloster.
Vores anden gæsteudstiller, Ebbe Klausen, har en næsten 40-årig baggrund som maler bag sig. Han har i sit arbejdsliv været bygmester i det sønderjyske, og mener selv, at hans interesse for at male huse sikkert stammer derfra. For ham var det at male i fritiden, som at træde ind i en anden verden. Ebbe er i år flyttet til Mariager, for at være tæt på børnene, som bor i Randers-området. Hans motivvalg er ofte gårde fra Frilandsmuseet og den Fynske Landsby. Motiverne kan dog også være dagligdags ting, men fælles for dem er, at man kan se, hvad det forestiller. Han kalder selv sin kunst for ” Konkret Kunst”, en meget enkel form for kunst, som han har dyrket både på lærred, papir og aluplade. Han har en fin måde at arbejde på, både med komposition, flader og farver, så helhedsindtrykket viser harmoni og stemninger. Tidligere har Ebbe udstillet på flere censurerede udstillinger i Sønderjylland.
Vi glæder os til at vise fødselsdagsudstillingen, som også indeholder kunst og kunsthåndværk fra vore øvrige 13 udstillere. 
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager