Aktiviteter / Aktiviteter 2019 / Forår med International kunst.
 
Forår med international kunst i Mariager.

Kunstboxen, Kirkegade 3, holder 5. april fernisering for to anerkendte kunstnere Yuliya Gurskaya fra Ukraine samt Richell Castellón fra Cuba. Begge har en lang karriere bag sig, viser stor farverigdom og er i deres billedunivers mestre i impressionistiske træk på hver sin måde.
Yuliya er vokset op i Lviv i Ukraine, hvor byen er landets kulturelle hovedstad med mange kunstneriske miljøer og læreanstalter. Hun er født i 1978, og har gennem hele livet modtaget undervisning i malerkunst hos en række udvalgte danske og russiske lærere. Yuliya har en uddannelse inden for tøjdesigner/konstruktør branchen, og har i en årrække arbejdet inden for tøjbranchen både i Ukraine og Danmark. Hendes malerstil kan bedst karakterises som figurativt abstrakt. Værkerne udvikler sig ofte omkring naturalistiske elementer med bløde former, holdt i harmoniske farvetoner. Denne gang vil hun glæde publikum i Kunstboxen med en række kunsttryk af farverige billeder med blomster, dyr, fugle samt sensuelle buttede damer i naiv stil. Billederne er i størrelserne 55x70 cm til 30 x 40 cm og indrammet i svenske trærammer. Yuliya har tidligere udstillet mange steder i Danmark og er nu bosiddende i Odense.
Richell Castellón er født 1985 på Cuba, hvor han fik en fire-årig uddannelse som billedkunstner fra Kunstakademiet. Han fik prisen som bedste elev i de fire år, og har derefter deltaget i adskillige udstillinger både i Sydamerika, de Caribiske lande, USA, Canada, Spanien og Danmark. På sine malerier indfanger han ofte stemningsbilleder fra det cubanske gadeliv med de gamle amerikanske biler, hvorom det er lovbestemt, at de ikke må forlade øen. Hans malerier har en fin farverigdom , og han bruger kontrastfarverne og fanger lyset, som vi kender det fra Skagensmalerne.. Han bor nu i Syracuse i New York og er også begyndt at male gadebilleder fra sin nye hjemby. Han er med i en gruppe kaldet ”Indtryk”, hvorigennem han promoverer sine værker, men arbejder desuden om underviser/ instruktør af kunst i offentlig sammenhæng. Richell har tidligere udstillet i Kunstboxen, hvor hans malerier var meget efterspurgte.
Foråret og lyset mærkes også på den øvrige kunst fra de 13 faste udstillere i Kunstboxen. I landskabsmalerier finder man solens spil på træer og jorden, og i akvarellerne dukker de lyse felter op for at give lette stemninger. Glaskunsten med blomster, fade og figurer fanger lysets spil, og pilefletteren fremviser finurlige nyudklækkede fugle. Vores skind og læderkunstner har som noget nyt syet kunstbroderi på skind billeder, og de mange små spurve-lignende fugle på gren i kunstbeton står og ligner levende småfugle. Der er nye forsyninger af lyse hjemmevævede karklude og raku-kunstneren har ligeledes lavet nye brændinger.
I Kunstboxen overholder vi naturligvis også sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og vi har derfor både plasthandsker og håndsprit til rådighed for vore kunder samt lukker max. 4 besøgende ind ad gangen.
 
Udvalgte malerier og kunsttryk fra vores gæstekunstnere i perieoden.
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager