Sommerkunst i Kunstboxen, 2024

Sommerkunst i Kunstboxen


Kunstboxen Mariager byder sommeren og ferietiden velkommen med fem spændende gæstekunstnere. Tre af dem er billedkunstnere, og vi er glade for at kunne præsentere Ulla Gammelgaards dyre- og fugle motiver i oliemaling, Jette Laursens akvareller med naturabstraktioner og kvindemotiver, og Ebbe Klausens store Provence malerier malet i akryl. På podier og reoler udstilles Mario Clausens abstrakte skulpturer i smedejern og Karin Skovmands udskårne fugle af trægrene.
 
Billedkunstner Ulla Gammelgaard fra Fårup ved Randers er meget inspireret af dyr og naturen.Hun er kendt for sine naturalistiske malerier, både af dyr, landskaber og portrætter. Hendes speciale er ikke blot naturtro gengivelser af modeller men også en original måde at benytte paletkniv til at skabe værkerne. Ulla udstiller permanent i Strandgalleriet i Vejers og i Galleri Uggerby i Lønstrup. Desuden har hun udstillet mange andre steder i Danmark, bl.a. i De røde Pakhuse i Hobro. Ud over udstillinger, laver hun også bestillingsopgaver efter fotos.

Billedkunstner Ebbe Klausen fra Mariager er tidligere bygmester fra det sønderjyske. Han har malet billeder i mere end fyrre år, især med motiver fra gamle gårde på frilandsmuseer. Denne gang er hans motivvalg faldet på Provence, hvorfra han viser dejlige stemninger i en abstrakt stil.
Han kalder sin kunst for ”Konkret Kunst”; en meget enkel form for kunst, hvor komposition, flader og farver giver et fint helhedsindtryk.

Kunstner Jette Laursen fra Gassum fortæller, at hun har arbejdet med flere kunstforme både beton, ler og oliemaling, men at hun nu er faldet for akvarelmaling. Denne form for maling er for hende et mysterium, for farverne vil gerne blande sig med hinanden og lave mønstre og uventede konstellationer. Det er dog samtidig det, der gør det spændende og næsten magisk at arbejde med. I samspil med tusch og kul er hun i stand til at fremstille nogle helt unikke værker, som
udtrykker hendes stemninger og følelser.

Kunstsmeden Mario Clausen fra Havndal har oprindeligt arbejdet i mange år som beslagsmed med at sko heste i Schleswig-Holstein. Allerede som 13-årig blev han betaget både af livet på en familiegård og smedjen bagved. Han blev uddannet smed i 1999, og arbejdede som selvstændig med at sko heste indtil 2016. Her blev hans længsel efter at smede design så stor, at han begyndte at fremstille skulpturer, ophæng til køkkengrej osv. Da hans ægtefælle og børnene alle er uddannet
fra danske skoler i Tyskland, har hans veje ført ham til Havndal, hvor Mario nu kan smede og familien dyrke grønsager til eget forbrug.

Endelig udstiller fugleskæreren Karin Skovmand fra Hobro sine små livlige fugle, som hun behændigt snitter af grene. Karin har i mange år været lærer på Friskolen i Hobro og er også kendt som musiker ved folkedanse. Hun var for seks år siden på et ugekursus i grøn sløjd, og blev der inspireret til at købe en snittekniv, og her begyndte hendes snitteeventyr. Hun snitter små dyr i frisk træ, mest fugle, men også andre dyr ind imellem. Træet får hun ved beskæring i egen og gode venners haver.

Ud over disse spændende gæsteudstillere, har Kunstboxens faste udstillere også meget andet at byde på. Det gælder både inden for udsmykning og brugskunst. Malerier og akvareller med sommerligt præg pryder væggene, og på hylderne findes smukke vævede viskestykker, smykker og keramik. Også trækunsten med strikeskåle, osteskærere, æbler i flerfarvet træ mm er værd at gå efter. Vi holder en stor fernisering lørdag d. 6. juli kl.14-16 med vin og snacks, hvor alle er velkomne på Kirkegade 3, 9550 Mariager. Udstillingen er åben juli-august-september alle onsdage– søndage kl. 13-17.
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager