Om os / Foreningen / Kunst kan fratrækkes

Kunst kan fratrækkesFradrag for køb af kunst     Se her hvad du kan gøre!

Kan du få fradrag for køb af kunst?

Nye fradragsregler, som blev indført fra sommeren 2002 gør det muligt for private virksomheder at indkøbe kunst med fradragsret. Det er regler, som har gjort det endnu mere attraktivt for firmaer at erhverve deres egen kunstsamling. De nye regler udvider nemlig adgangen til afskrivning - og dermed skattefradrag - i forhold til de tidligere regler.

Kunstnerisk udsmykning, der er indføjet i en erhvervsbygning eller i bygningens nære omgivelser, kan afskrives med indtil 5% årligt.

Kunstnerisk udsmykning, der ophænges eller opstilles i en erhvervsbygning, kan afskrives med indtil 25 % årligt. Ved såkaldte "små-investeringer" på max. kr. 12.600 (2007-tal) kan købet straksafskrives.

Der kan afskrives på original billedkunst, som dog til gengæld er et ganske vidt begreb, der omfatter malerier, fotografisk kunst, skulpturer m.v. Grafiske værker kan også afskrives, men skal i så fald være fremstillet i et begrænset oplag, nummereret og signeret af kunstneren. Reproduktioner er ikke afskrivningsberettigede.

Anskaffelsen af kunstværket skal være et førstegangskøb.
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager