Udstillere / Tidligere udstillere / Poul Bæk Pedersen

Poul Bæk Pedersen

 
 
 
 
  
Jeg er født i 1951, og arbejder fra min bopæl ved Aarhus og fra mit atelier på Djursland.

I nogle år har jeg helliget mig oliemaleriet, og i mine malerier lader jeg landskab og rum være inspiration for frie fortolkninger med spartel og pensel.
Jeg er uddannet arkitekt, og har været praktiserende. Desuden har jeg været lektor på Arkitektskolen i Aarhus og tegnet og skitseret i mange år suppleret af studieture med akvarelblokken. Som arkitekt har jeg udstillet i in- og udland.

Det er min opfattelse, at det var vigtigt at have et samspil mellem teoretiske undersøgelser og praktiske eksperimenter, og jeg har derfor også bidraget til et par bøger om arkitektur og kunst, bl.a. til bogen om Asger Jorn og Le Corbusier: What Moves Us? Le Corbusier og Asger Jorn i kunst og arkitektur. Museum Jorn.
Rum i arkitektur og landskab har haft min store interesse, og jeg er medforfatter til bogen om eksperimenterende rumlig designpraksis. Spatial Transformations. Arkitektskolens Forlag. Og samme hovedinteresse forfølger jeg i bogen
Rummet og det arkitektoniske objekt / Space and the architectonic object, hvor jeg undersøger forholdet mellem moderne malerkunst i 1920erne og 30erne og den moderne arkitektur med de hollanske De Stijl folk og de russiske konstruktivister og de tyske billedkunstnere og skulptører omkring Bauhausskolen.

Desuden har jeg været en meget ivrig fotograf og leveret fotografier til flere bøger om arkitektur og bøger om natur og landskaber.
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager