Aktiviteter / Kunstboxens Panorama Udstilling

Kunstboxens Panorama Udstilling

 Śe udpluk af kunstneres udstilling i afsnit til højre på siden

Fra 1.februar - 30 marts har Kunstboxen valgt at præsentere et varieret udsnit af de faste kunstneres og kursisters værker. Vi har givet hinanden plads og lov til at udvikle nye veje samtidig med, at vi viser nogle solide efterspurgte fundamenter i galleriet. Ofte hører vi vore besøgende udtale ” hvor har I mange gode ting, man ikke ser andre steder”. Vi inviterer gerne på en fantasifuld rejse gennem flere kunstarter i galleriet.
I centrum af galleriet viser Margit Nielsen en række malerier med stor spændvidde. Hun arbejder både med abstrakte malerier, med hint til det univers, man befinder sig i, samt meget naturtro miniaturer af småfugle. Desuden viser hun en serie blå/grønne/hvide malerier med hentydninger til det miljø, vi alle må agere på.
I det lille atelier med udsigt til gaden udstiller vor lang tids gæstekunstner Lene Clausen sine smukke æteriske malerier i turkis, gule og blå farver med plads til fantasien. Ser vi himmel og hav, vores indre himmelrum eller noget helt andet? Det er op til beskueren af afgøre. Aase Schultz malerier er inspireret af både landskaber og farver, og hun fremviser desuden smukt bearbejdet skind og læder. Til stadighed designer og udvikler hun nye former for tasker, rygsække mm, som hun syr af genbrug fra sofaer og jakker. For nylig kreerede hun bl.a. nogle smukke meget brugbare skindposer med forskellige broderede hunde til hunde poser. Alt syet med stor akkuratesse på industri- og broderi maskine.
Ester Haderup Kristensen både maler samt underviser et akvarelhold på max 8 kursister. Hendes akrylmalerier bærer præg af flere lag maling og en følsom søgning efter den bedste komposition, de rigtige farver og former. Naturen, ofte med vand, har inspireret mange af hendes motiver, hvoraf nogle er af mere abstrakt karakter. Esters akvarel hold, som maler tirsdag formiddage året rundt, kommer omkring mange øvelser og teknikker samt egne valg. Et par stykker, Gurli Mortensen og Ingeborg Hastrup, der har fulgt kurset i flere år, udstiller her egne værker. Ole Terp maler både billeder og former dyr, skulpturer og figurer i bronzebelagt beton. De sidstnævnte tager sig ud, som kom de lige fra bronzestøberierne. Hans priser er dog helt afstemte efter materialet, og han udvikler til stadighed nye former.
På hylderne ligger Himmerlandsvævernes dekorative viskestykker, håndklæder og plaider. Farverne er afstemte efter klassiske mønstre, og naturmaterialerne falder helt i tråd med vores nutidige miljøhensyn. Et andet naturmateriale, som er gennemarbejdet med stor sans for form og æstetik er træet, i Lars Nielsens skåle og vaser. Han har sans for drejning både på langs og på tværs af træstubbene, så spændstighed, årer og bark går op i en højere enhed.
Glaskunstnerne Bettina Vahle og Edel Kragh får lyset til at spille på hver deres måde. Bettina arbejder med egne designs i både store og små valmuer, ugler, fisk mm. Edels glas er i mindre formater, engle, træer, flag o.l., mange til at hænge op i vinduer. Endelig er der de øvrige formgivere, som transformerer ler til skønne vaser, kopper, saltkar mm. Her skal nævnes Connie Thornemann, der udforsker materialet både i forhold til ældre og nye teknikker. Hendes raku-brændte vaser med filigran-dekoration er billedskønne i deres udformning og farverne er ren natur. Linnea Thejl er en sprudlende keramiker, som arbejder i porcelæn. Hendes små badekar til salt, store tekopper og breve til ”kontoret for knuste hjerter” vækker både smil og begejstring.
Ikke alle kunstnere er nævnt her. Men gå på opdagelse i Kunstboxen, Kirkegade 3, 9550 Mariager, og fornem de mange hænder og tanker, der har været med til at danne den brede horisont i Kunstboxen.
 Åbningstider tirsdag-torsdag samt lørdag-søndag kl. 11-16
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager