Aktiviteter / Sommerudstilling i Kunstboxen

Sommerudstilling i Kunstboxen

Kunstboxens Sommerudstilling 2022
Lys, farver, former og tanker er gennemgående temaer hos de to gæstekunstnere, som Kunstboxen i Mariager præsenterer i perioden 5.7-30.9. Lise Duun fra Aalborg med sine magiske oliemalerier ofte i blå toner, er den ene af de to kvindelige kunstnere. Susan Friis fra Viborg viser i sine akrylmalerier både abstrakte og stiliserede malerier, der giver udtryk for, hvad der foregår i og omkring hende.
Billedkunstner Lise Duun begyndte at male allerede som 18-årig, og har en lang karriere bag sig. Hun fortæller, at det er tankerne og dagens lys, som skaber stemningen for det enkelte maleri. Naturen er inspirationskilden, men den er ikke helt, som vi kender den. Motiverne handler mere om at frembringe en helt magisk atmosfære eller stemning i et øjeblik i tiden end om at male et traditionelt maleri. Malerierne er en særegen blanding af naturalisme, spiritualitet og utopia. Motiverne ser umiddelbart enkle ud, men kan ses igen og igen og vækker stof til eftertanker. De prædiker ikke nogen form for religion, og de moraliserer ikke. Bag dette ligger der et stort arbejde og mange timer og tanker. Disse tanker kommer ned på lærredet, men kan ikke forklares med ord. Der er ofte en fantastisk dybde i Lises malerier, så man kan stå og undre sig over, hvad der findes, når man kommer langt ud i horisonten. Det kan være fugle, der kæmper sig ud mod havet, hvor man umiddelbart kan se et flot hvidt lys langt ude. Men det er ikke lutter idyl, da de omgivende skyer er lidt gådefulde og mudrede i farverne blå, røde og brune. Lise har haft et hav af udstillinger i Midt- og Nordjylland se. www.liseduun.dk , og Kunstboxen har også haft fornøjelsen af hendes malerier for et par år siden.  Desuden er hun fast udstiller i et galleri i Paris og har tidligere udstillet i Rom, London og New York.  
Susan Friis har også beskæftiget sig med maleriet som billedkunstner i mange år. Hendes motiver opstår ofte ud fra en leg med former og farver, andre gange fra en idé om et budskab, hun vil formidle. Denne proces er en nydelse for hende, hvor farver mødes på lærredet, og alt kan ske. Hun mestrer fint at få farverne til at vibrere i baggrundene til hendes motiver, som kan være fra dyreriget: En tiger, med åbne men flegmatiske øjne, en enkelt ørn, flaksende højt på himlen. Kigger man ind på hendes net galleri www.galleriessens.dk finder man også et højaktuelt billede som ”on the Run from Kreml”. Susan har udstillet mange steder i det midt-og nordjyske, og har desuden haft sine malerier udstillet flere steder i Italien.
Endelig viser Kunstboxen et væld af andre sommerlige malerier, akvareller, glas, smykker, keramik mv. Her kan fremhæves nye smukke glas-sommerfugle fra Bettina Vahle hvor hele paletten er i spil i alle regnbuens farver. Sommerfuglene matcher fint de valmueblomster, som også er Bettinas speciale. De øvrige malerier og akvareller i forskellige genrer viser både fjordmotiver, blomster, træer og landskaber i smukke farver. Endelig har Kunstboxen  et spændende og fint udvalg af gaveartikler i  skind, glas, betonkunst, keramik, trædrejning og vævning. Kig ind i Kunstboxen, Kirkegade 3, 9550 Mariager og se udvalget af fin dansk kunst og kunsthåndværk fra vore kunstnere. 
Alle dage - mandag har vi åben fra kl. 11- 16
 
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager