Aktiviteter / Aktiviteter 2021 / Efterårsudstilling i Kunstboxen

Efterårsudstilling i Kunstboxen

Spændende Efterår i Kunstboxen.
Se mere om vores nye kunstnere under Udstillere i venstre side, hvor alle vores kunstnere er præsenteret.

Kunstboxen i Mariager har den store glæde at kunne præsentere tre fremragende kunsterne ved en fernisering søndag d. 7 november kl. 14-16. Vore tre gæsteudstillere beskæftiger sig med billedkunst såvel med sjæl, intensitet og stor kunnen. Ved ferniseringen serveres vin og snacks, og alle er velkomne.
Ulla Bille, der er uddannet fra Aarhus Kunstakademi 1983-87, er kendt i Danmark som en af vore dygtigste portrætmalere. Hun har portrætteret mange kendte personer, både politikere, sportsfolk f.eks. Sepp Piontek, skuespillere som Lisbeth Lundquist, og mange andre. Oprindelig startede Ulla med at male naturen, og er nu vendt tilbage hertil i de fleste af billederne fra Grønland og Færøerne, som hun vil præsentere i Kunstboxen. Hun har en sikker sans for komposition og farver og mestrer både overblik og detaljer. Ulla har udstillet utallige steder gennem 30 år rundt i Danmark, ikke mindst i Østjylland. Hun har desuden portrætteret mange private gennem årene.
Lene Clausen fra Støvring er en yngre billedkunstner, der fortæller flg. om sine malerier: ”Skal jeg præsentere mine malerier, bliver det med ordene ”malet med sjælen". Jeg maler efter, hvad jeg føler i det sekund penslen rammer lærredet. Jeg er drevet af livets valg og dimensioner, som ofte kommer til udtryk via cirklerne, trinene, mørket og lyset. Titlerne er velovervejede og igen givet efter følelsen, der opstod, da kunstværket blev skabt. Rejsen er min, fortolkningen er din.” Lenes malerstil er nærmest æterisk med et udtryk, der giver en let og luftig atmosfære iblandet kontraster med cirkler, konturer, mørke og lyse felter.
Agnethe Veit fra Nørager fotograferer til plakater, både virksomheder og private, sideløbende med sit arbejde. Hun har gennem 9-10 år taget billeder, primært fra naturen, men også fra større jyske byer. Hun fotograferer de motiver, man skal give sig tid til at finde: en spændende detalje på en bygning, lyset, der spejler sig i en vanddråbe, blomster op ad et afskallet træværk på en gammel bygning o.l. Desuden betyder farver og kontraster meget, når hun udser sig et motiv.
Mariager giver rammerne for at give sig god tid til at have sjælen med i oplevelserne. Her kan man i langsomt tempo i ro og mag fordybe sig, både i gamle huse, naturen og kunsten. Træder man ind i Kunstboxen, møder man en verden af kreativitet og ildsjæle, der arbejder med kunst inden for: maleri, akvarel, glas, læder, skulpturer, vævning, smykker og meget andet. Kunsten rører ved nysgerrigheden og fordybelsen, og man kan cirkulere og reflektere både over egne oplevelser og tanker, der er tænkt bagved de kunstneriske udtryk.
Vi glæder os til at åbne efterårsudstillingen. Så mangler du kunst til væggene, andre udsmykninger, eller leder du efter gaveidéer, har vi et flot udvalg inden for kunst og kunsthåndværk fra i alt 16 kunstnere.
Udstillingen vises 1.11.21 – 1.2.22, og vore åbningstider er 11-16 alle dage undtagen mandage og fredage.
På gensyn i Kunstboxen, Kirkegade 3, 9550 Mariager. Følg os også på www.kunstboxen-mariager.dk
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager