Udstillere / Tidligere udstillere / Ole Gadegaard Frandsen

Billedkunstner - Ole Gadegaard Frandsen

Frandsen, Ole Gadegaard (OF)
Tlf.: 50 53 24 09

       
Gæsteudstiller i Kunstboxen  4 kvt  2020 
    

OLE GADEGAARD FRANDSEN

En amatør er et menneske med lidenskabelig tilgang til det, han laver. Og sådan en er jeg. En amatørmaler.
Jeg har altid elsket at se på malerier. Store mestre som Asger Jorn, Lucien Freud, van Gogh, Cezanne. Men også Kristian Zartmann, Niels Lergaard, Anders Kirke- gaard, Kasper Bonnén, Ursula Reuter og mange flere. Der er mange ubegribeligt gode malere. Jeg er inspireret af en hel masse i det, jeg selv laver, men kan ikke direkte sige hvordan. Jeg begyndte at male i 2011 og har fulgt mange høj- og aftenskolekurser. Massevis af timer har jeg siddet foran lærredet og bakset med billederne.
Jeg tilstræber at gøre mine billeder sanselige. Går efter et råt og direkte udtryk.
Mine motiver kan i princippet være hvad som helst. Ofte er det natur, portrætter eller billeder fra det gamle landbrug, jeg kendte som dreng.
Det var nemlig fuldt af sanseoplevelser. Lugten i kostal- den, hos grisene, hesten, af benzinen fra Ferguson’en. Dy- renes lyde, deres udtryk og måder at bevæge sig på.
Meget af det er tabt i dag; og det vil jeg gerne fastholde i disse malerier, som således er nostalgiske, det står jeg ved. Men de må ikke blive glansbilleder!
Inden jeg går i gang med penslen, laver jeg ofte en påli- met bund af avispapir, der spreder sig i flossede flager over lærredet. De forrevne papirkanter, glimtene af avistekst og den forøgede farvesugning under penselstrøgene med tynd maling giver alt sammen billederne en rå dybdevirkning, jeg godt kan lide.De fleste af mine billeder er naturalisti- ske. Jeg kigger på et foto, når jeg maler dem, men det skal ikke være én-til-én billeder. Der skal lægges noget sjæl i, hvad det så end er, og malerens bevægelser med pensel, spartel og (ikke mindst!) klud skal kunne ses.
Jeg vil væk fra fotoet og hen til maleriet – min subjek- tive forestilling om og udtryk for verden, som jeg kender eller kendte den.
og krænger dem ud i en stil, man må kalde abstrakt eks- pressionisme. Der er utallige malere indenfor denne genre, men jeg håber, jeg har fundet – eller finder? – mit eget særpræg.
Et godt billede handler om at balancere de visuel- le parametre og få dem til at forbinde sig. Komposition, flade og dybdeillusion. Orden-kaos, ro-mylder, mør- ke-lys, ren farve-blandet farve, komplementærfarver, sta- tiske og dynamiske linjer, fordeling af farver på lærredet. Alt det kan være overmåde besværligt at bakse med. At op- leve at det ind imellem lykkes, er noget af det allerbedste, der findes!
Ole Gadegaard Frandsen
Andre gange arbejder jeg ikke efter foto, men finder 50 former, figurer, farver, streger og bevægelser frem indefra.

Autodidakt med kurser på aften- og højskoler. 
Udstilliner :
2020:  Copenhagen Art Space
           Mississippi, censureret udstilling (Thy)
           Tidens kunst (Aars)
            Kunst for alle (Skive)...også 2019
            Husets galleri (Aalborg)
            Amatørkunstnernes forårsudstilling (Stoholm)...også 2019 og 2018
           Galleri 'Sønderborg' (marts-april-maj)
2019:  Gimsinghoved, censureret udstilling (Struer) - tre værker
            VUC Jammerbugt (Aabybro)
            Sophiendal fysioterapi
            Lægehuset i Gug
2018:   Galleri 'Kunst uden rammer' (Nibe)
            Aalborg i farver (Aalborg)
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager