Aktiviteter / Aktiviteter 2019 / MØD KREATIVITETEN I KUNSTBOXEN

MØD KREATIVITETEN I KUNSTBOXEN

Link fra IHobro.dk
 
Mød kreativiteten i Kunstboxen.
Det foregår ved en reception for fire spændende og meget kreative kunstnere søndag d. 6. oktober kl. 14-16 på Kirkegade 3, 9550 Mariager.
Billedkunstner Lisbeth Kaalund fra Aalborg er autodidakt og har malet og udstillet i mange år. For hende er kreativiteten en læreproces, hvor hun bruger nysgerrigheden og maler det, hun lige får lyst til. Derfor har hun både billedserier med heste, dansere, abstrakte motiver, eventyr og landskaber. Lisbeth maler også på bestilling og er parat til at prøve noget nyt, hvis motiverne udfordrer det. Hun har udstillet utallige steder i Nordjylland og Himmerland.
3 D kunstneren Mette Glassy fra Odder udstiller noget så sjældent som kobber-irret 3D kunst med indgraveringer. Hun er med i 2019 udgaven af ”101 Kunstnere i Danmark”, hvor redaktør Tom Jørgensen skriver: ”Hendes værker er på én gang maleri og skulptur, figurative og abstrakte, digte og eksistentielle budskaber. På samme måde består værkerne både af håndformede graveringsteknikker og fundne objekter, ligesom farvespillet varierer mellem rå kobber, patineret kobber og de farver, som de fundne objekter har. Der er budskaber om fred og forsoning, om at tage ansvar for os selv såvel som for vores planet og om den nødvendige fusion af tro og videnskab, leg og forskning”. Mette har været med på den censurerede biennale i Firenze, har udstillet i Canada og mange steder i Danmark og er en efterspurgt kunstner.
Keramiker Mette Moen er født i Norge, men har nu startet Svanfolk Keramik i Kongerslev. Hendes baggrund fra en storslået natur nord for polarcirklen har til stadighed inspireret hende til at skabe former og farver i keramik. Hun kan lide skønheden i hjemmet, derfor laver hun skåle, fade, krus og anden brugskunst, som har nytteværdi. Hendes nære forhold til naturen og dyr sætter også sit præg på de genstande, hun kreerer, specielt til at have udenfor.
Billedkunstneren Sonja Østergaard Svendsen kommer fra Viborg. Hun har malet i mange år, og startede med at lære olie-maling hos Viborg maleren Henry Lundgren. Farvemæssigt spænder hun bredt, men har alligevel favoritfarver, som kan ses på hendes malerier. De fleste malerier bliver til landskaber, blomster samt abstraktioner. Sonja har udstillet en del steder på Viborg egnen, og har i mange år været med til ”åbne atelier døre” i Viborg.
Kunstboxens øvrige 13 udstillere viser også rig idéudvikling og kreativitet. Her er abstrakte og figurative malerier af høj kvalitet, tegninger, lette og lyse akvareller, glas og gummikunst til pynt og brug. I den gamle bankboks vises stor kreativitet af ”upcycled ” kunst inden for tasker, punge og fuglefodringssteder. Pilefletteren finder stadigvæk på nye former for fugle og kurve. På podierne findes smukke bronze lignende figurer af dyr og mennesker, og raku brændt ler er udformet både til vaser og krukke. Endelig er filtning kommer ind med hatte, sko og dukker.
På receptionsdagen serveres vin, chokolade og snacks, og jazztrioen Blue Cats fra Aalborg underholder med swingjazz på kontrabas, piano og guitar Alle er velkomne og udstillingen kan ses indtil 22 december kl. 11-16 tirsdag, onsdag, torsdag, lørdag og søndag.
KunstBoxen-Mariager | CVR: 37753955 | Kirkegade 3, 9550 Mariager